Preboarding

Drømmekandidaten har skrevet under på jeres kontraktudspil og glæder sig til sin første arbejdsdag – det samme gør I. Men hvorfor vente med at introducere jeres nye kollega til den dag, vedkommende træder ind ad døren? Med preboarding engagerer du din nye kollega før jobstart.


Move On Career
22. maj 2019 • 2 min. læsning • 5222 har læst

Artikelbillede

Som ny arbejdsgiver kan du med fordel udnytte den måned, som der normalt går, fra din nye kollega har sagt op på sin gamle arbejdsplads, til vedkommende starter hos jer. Med den rette mængde kommunikation er det ikke anmassende eller overbebyrdende. Det er snarere et udtryk for interesse og glæde over snart at kunne byde en ny kollega velkommen.

1. Generel kontakt

Du kan enkelt holde kontakten ved lige med din nye kollega ved fx at aftale, at vedkommende lige giver en melding, når relevante kolleger hos den nuværende arbejdsgiver er informeret. Herefter kan du informere din organisation og gerne sætte din nye kollega CC på mailen, så vedkommende er med på sidelinjen og ved, hvad der kommunikeres ud.

Det kan også være, at din nye kollega har fødselsdag eller står og skal på sommerferie, som du gerne vil give opmærksomhed. Det vil blive modtaget som god opmærksomhed.


2. Interne mails

Det kan være rigtigt nyttigt at inkludere den nye medarbejder på mails, som sendes ud til resten af kollegerne i afdelingen. Det kan fx dreje sig om alt fra et teamevent til overordnet kommunikation om virksomhedens forhold. Således kan vedkommende både følge med i, hvad der sker i den sidste måned op til jobstart og ligeledes så småt begynde at lære omgangstonen i virksomheden at kende.


3. Informationsmateriale

Har du informationsmateriale om virksomheden, sikkerhedsintroduktion, e-learningskurser etc., som ikke er tidskrævende at sætte sig ind i, kan du ligeledes fremsende dette. Der er stor sandsynlighed for, at din nye kollega vil kigge materialet igennem og føle sig godt informeret om sin kommende arbejdsgivers way of working.


4. Introduktionsplan

Det er altid en god idé at udarbejde en introduktionsplan for din nye kollega, så vedkommende har en fornemmelse af, hvad der skal ske den første måned i det nye job. Denne introduktionsplan kan du med fordel sende frem 1-2 uger før jobstart. Bed gerne om kommentarer, hvis medarbejderen selv har forslag til planen.


Der bør således ikke være larmende tavshed, fra kontrakten er skrevet under til jobstart. God kontakt kan også være med til at holde den nye kollega ”varm”, så vedkommende ikke bliver fristet af andre tilbud i mellemtiden. Men stik en finger i jorden og afvej den rette mængde af information.

Læs mere om onboarding, hvis du ønsker mere inspiration til at klæde din nye kollega godt på i forbindelse med jobstart.


Hvem er vi?

Move On Career har mere end 25 års erfaring med Employer Branding og rekruttering af højtuddannede kandidater og studerende fra landets universiteter.

Vi driver jobbanker og karriereportaler, tilbyder karriererådgivning via vores medier, og vi leverer jobmotor til Frivilligjob.dk.

Mere om os

Opret job og praktik

Parat til at rekruttere højtuddannede og studerende? Log ind her og opret dit job, studiejob, graduateforløb eller praktikplads - nå ud til studerende og erfarne kandidater i hele landet.

log ind og opret job


Læs også...

5 Reasons Why Danish Companies Should Hire Internationals

Guest blog: Kate Dahl, Job Consultant for Internationals in Denmark provides 5 compelling reasons why Danish companies can highly benefit from having an international, skilled labor force.


Kate Dahl - Job Consultant for Internationals in Denmark, CareerDenmark.dk • 11. aug 2020 • 5 min. læsning

Onboarding

Få inspiration til, hvordan du husker stort som småt i velkomsten af din nye kollega, så vedkommende føler sig taget godt imod.


Move On Career • 31. maj 2019 • 3 min. læsning

 

HPT